Waterfilter espressomachine Everpure

Water is het hoofdbestanddeel van koffie en bepaald in belangrijke mate de juiste smaak van het eindproduct. Als hoofdsponsor van de World Barista Championships weet Everpure als geen ander hoe belangrijk water filter technieken zijn voor de barista.

Everpure waterfilter voor gebruik bij espressomachines met directe aansluiting op de waterkraan. Voor het ontkalken en filteren van water, zodat evt vieze smaken en luchtjes verdwijnen. Het waterfilterpatroon wordt bevestigd op de bijbehorende Everpure aansluitkop. En vervolgens aangesloten op de waterkraan en espressomachine. De waterfilter patronen moeten periodiek worden verwisseld, omdat de werking reduceert. Vervanging na circa 2500 liter water of na 1 jaar gebruik. De aansluitkop wordt hergebruikt.

Er zijn drie soorten Everpure waterfilters, afhankelijk van de waterhardheid in de regio. Informeer bij de waternet leverancier.

OCS2: voor gebruik in gebieden met zachtwater <6 dH. OSC2 maakt gebruik van AgION technologie – bacteriostatisch zilver.

Claris: voor gebruik in gebieden met gemiddeld tot hard water >6 dH.

Ultra: de nieuwste serie van Everpure, Claris Ultra combineert de bescherming tegen kalk samen met het behoud van je machine door neutrale pH-waarde. Hierdoor wordt corrosie van machine en componenten voorkomen.

Gebruiksinstructie Everpure waterfilter (pdf)

OCS2 productfolder (pdf)

Wij leveren ook alle benodigdheden voor de aansluiting op de waterkraan en afvoer van espressomachines.

onderhoud espressomachine